Dit kan voor een explosieve stijging zorgen bij een opwaartse uitbraak. Het spreekt volgens Leleux voor zich dat in dit scenario de dollarindex best niet meer onder de steunlijn van 2011 daalt.

Katalysator voor deze beweging zou wel eens de veranderende renteperspectieven kunnen zijn. De Amerikaanse centrale bank heeft immers aangegeven dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is. Hierdoor zou een mogelijke renteverhoging wel eens vroeger-dan-verwacht kunnen komen.

En het renteverschil met Europa (één van de belangrijkste determinanten van deze wisselkoersverhouding) zou daardoor nog sterker in het voordeel van de dollar kunnen spelen. Leleux is van oordeel dat de dollarindex aan het uitbodemen is.

Een korte dip tot een nieuw dieptepunt onder 70 punten is nog niet volledig uitgesloten, maar als de dollarindex de komende maanden boven de de sterke weerstanden op 88 - 92 punten kan overwinnen, ziet de toekomst er zeer goed uit voor de dollar.

Dit kan voor een explosieve stijging zorgen bij een opwaartse uitbraak. Het spreekt volgens Leleux voor zich dat in dit scenario de dollarindex best niet meer onder de steunlijn van 2011 daalt. Katalysator voor deze beweging zou wel eens de veranderende renteperspectieven kunnen zijn. De Amerikaanse centrale bank heeft immers aangegeven dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is. Hierdoor zou een mogelijke renteverhoging wel eens vroeger-dan-verwacht kunnen komen. En het renteverschil met Europa (één van de belangrijkste determinanten van deze wisselkoersverhouding) zou daardoor nog sterker in het voordeel van de dollar kunnen spelen. Leleux is van oordeel dat de dollarindex aan het uitbodemen is. Een korte dip tot een nieuw dieptepunt onder 70 punten is nog niet volledig uitgesloten, maar als de dollarindex de komende maanden boven de de sterke weerstanden op 88 - 92 punten kan overwinnen, ziet de toekomst er zeer goed uit voor de dollar.