Tevens analyseerde het Leleux-team de dollarindex: deze index is de graadmeter voor de internationale valutamarkt. De dollar-index is een korf van munten: de gewichten zijn 57,6% voor de euro, 13,6% voor de Japanse yen, 11,9% voor het Britse pond, 9,1% voor de Canadese dollar, 4,2% voor de Zweedse kroon en 3,6% voor de Zwitserse frank.

Posities op de dollarindex kunnen ingenomen worden d.m.v. een tracker (ETF). Ticker is UUP. De dollar moest de afgelopen weken terrein prijsgeven t.o.v. de belangrijkste wereldmunten (vooral t.o.v. de EUR die een gewicht van meer dan 50% in deze index heeft).

Enerzijds waren er betere economische indicatoren uit de eurozone die aanleiding gaven tot internationale kapitaalstromen naar de eurozone.

Anderzijds verrastte de Federal Reserve vorige week door haar inkoopprogramma voor obligaties niet terug te schroeven (en daarmee eigenlijk toegaf dat het economisch herstel in de VSA nog niet sterk genoeg is om het monetair beleid lichtjes te verstrakken). Beide fenomenen zorgden voor een koersdaling van de dollar.

Op technisch vlak is de koers van de dollarindex volgens Leleux wel op een cruciaal punt aangekomen: test van een belangrijke

steunlijn en horizontale steun op 78,60 punten.

Alhoewel een neerwaartse doorbraak niet wordt uitgesloten (die de USD nog 10% lager kan duwen), blijven de analisten van Leleux van oordeel dat de dollarindex aan het uitbodemen is.

Maar als de dollarindex de komende maanden boven de de sterke weerstanden op 88 - 92 punten kan overwinnen, ziet de toekomst er zeer goed uit voor de dollar.

Tevens analyseerde het Leleux-team de dollarindex: deze index is de graadmeter voor de internationale valutamarkt. De dollar-index is een korf van munten: de gewichten zijn 57,6% voor de euro, 13,6% voor de Japanse yen, 11,9% voor het Britse pond, 9,1% voor de Canadese dollar, 4,2% voor de Zweedse kroon en 3,6% voor de Zwitserse frank. Posities op de dollarindex kunnen ingenomen worden d.m.v. een tracker (ETF). Ticker is UUP. De dollar moest de afgelopen weken terrein prijsgeven t.o.v. de belangrijkste wereldmunten (vooral t.o.v. de EUR die een gewicht van meer dan 50% in deze index heeft). Enerzijds waren er betere economische indicatoren uit de eurozone die aanleiding gaven tot internationale kapitaalstromen naar de eurozone. Anderzijds verrastte de Federal Reserve vorige week door haar inkoopprogramma voor obligaties niet terug te schroeven (en daarmee eigenlijk toegaf dat het economisch herstel in de VSA nog niet sterk genoeg is om het monetair beleid lichtjes te verstrakken). Beide fenomenen zorgden voor een koersdaling van de dollar. Op technisch vlak is de koers van de dollarindex volgens Leleux wel op een cruciaal punt aangekomen: test van een belangrijke steunlijn en horizontale steun op 78,60 punten. Alhoewel een neerwaartse doorbraak niet wordt uitgesloten (die de USD nog 10% lager kan duwen), blijven de analisten van Leleux van oordeel dat de dollarindex aan het uitbodemen is. Maar als de dollarindex de komende maanden boven de de sterke weerstanden op 88 - 92 punten kan overwinnen, ziet de toekomst er zeer goed uit voor de dollar.