"De resultaten voor het eerste kwartaal bij alle onderdelen van de onderneming weerspiegelen de ernst van de wereldwijde recessie", aldus Hans Wijers, CEO van AkzoNobel.

"De toekomst is nog steeds onduidelijk, maar in maart waren er enkele vroege aanwijzingen dat de omstandigheden in een aantal van onze markten mogelijk aan het stabiliseren zijn. We bewaken voortdurend de activiteitenniveaus en bereiden de onderneming voor op diverse economische scenario's. Ik ben echter van mening dat door ons sterke fundament en de acties die we al hebben ondernomen en nog gaan nemen, AkzoNobel goed is gepositioneerd om de huidige economische storm te doorstaan".

AkzoNobel CFO Keith Nichols voegde hier aan toe: "Het management van de onderneming concentreert zich voor 2009 op voortzetting van de dienstverlening aan klanten, kostenbeheer, het genereren van cash en het realiseren van de synergie en de voordelen van de overname van ICI".

"De resultaten voor het eerste kwartaal bij alle onderdelen van de onderneming weerspiegelen de ernst van de wereldwijde recessie", aldus Hans Wijers, CEO van AkzoNobel. "De toekomst is nog steeds onduidelijk, maar in maart waren er enkele vroege aanwijzingen dat de omstandigheden in een aantal van onze markten mogelijk aan het stabiliseren zijn. We bewaken voortdurend de activiteitenniveaus en bereiden de onderneming voor op diverse economische scenario's. Ik ben echter van mening dat door ons sterke fundament en de acties die we al hebben ondernomen en nog gaan nemen, AkzoNobel goed is gepositioneerd om de huidige economische storm te doorstaan".AkzoNobel CFO Keith Nichols voegde hier aan toe: "Het management van de onderneming concentreert zich voor 2009 op voortzetting van de dienstverlening aan klanten, kostenbeheer, het genereren van cash en het realiseren van de synergie en de voordelen van de overname van ICI".