Deze week is het aantal nieuwe emissies met 8% gedaald in vergelijking met de week voordien. In totaal werden nog voor een bedrag van 36,90 miljard dollar bedrijfsobligaties uitgegeven, zo blijkt uit cijfers verzameld door Bloomberg.

Renault SA verminderde het bedrag van een aangekondigde emissie met 20%, dit vanwege de moeilijke marktomstandigheden. Ook de Amerikaanse gezondheidsgroep Universal Health Services deed hetzelfde.

De beleggers vragen vanwege de toegenomen risico's een hoger rendement op bedrijfsobligaties. Ook het feit dat de Europese industriële orders in mei minder snel zijn gestegen dan verwacht, speelt een rol wat betreft de verminderde interesse voor bedrijfsobligaties. De kansen op een double-dip recessie lijken dus opnieuw groter te zijn geworden.

Deze week is het aantal nieuwe emissies met 8% gedaald in vergelijking met de week voordien. In totaal werden nog voor een bedrag van 36,90 miljard dollar bedrijfsobligaties uitgegeven, zo blijkt uit cijfers verzameld door Bloomberg. Renault SA verminderde het bedrag van een aangekondigde emissie met 20%, dit vanwege de moeilijke marktomstandigheden. Ook de Amerikaanse gezondheidsgroep Universal Health Services deed hetzelfde. De beleggers vragen vanwege de toegenomen risico's een hoger rendement op bedrijfsobligaties. Ook het feit dat de Europese industriële orders in mei minder snel zijn gestegen dan verwacht, speelt een rol wat betreft de verminderde interesse voor bedrijfsobligaties. De kansen op een double-dip recessie lijken dus opnieuw groter te zijn geworden.