Bovendien bouwen de bedrijven cash reserves op aan een tempo dat nog nooit is gezien. Geithner leidt daaruit af dat de economie in de Verenigde Staten aan een sneller tempo kan gaan groeien.

Een credit crunch heeft de Amerikaanse economie in 2007 in een diepe recessie gestort, maar toegang tot kredieten remt momenteel de economische groei niet langer af.

De banken zijn bovendien niet bij de pakken blijven zitten en hebben op grote schaal bedrijfsobligaties uitgegeven. Dat verklaart waarom zij momenteel op zo'n cash reserves zitten.

Geithner verdedigde ook het 700 miljard dollar Troubled Asset Relief Program, het programma dat werd aangekondigd om de banken te redden.

Dat programma zal volgens Geithner de belastingbetaler geen 341 miljard dollar maar slechts 105 miljard dollar kosten.

Bovendien bouwen de bedrijven cash reserves op aan een tempo dat nog nooit is gezien. Geithner leidt daaruit af dat de economie in de Verenigde Staten aan een sneller tempo kan gaan groeien. Een credit crunch heeft de Amerikaanse economie in 2007 in een diepe recessie gestort, maar toegang tot kredieten remt momenteel de economische groei niet langer af. De banken zijn bovendien niet bij de pakken blijven zitten en hebben op grote schaal bedrijfsobligaties uitgegeven. Dat verklaart waarom zij momenteel op zo'n cash reserves zitten. Geithner verdedigde ook het 700 miljard dollar Troubled Asset Relief Program, het programma dat werd aangekondigd om de banken te redden. Dat programma zal volgens Geithner de belastingbetaler geen 341 miljard dollar maar slechts 105 miljard dollar kosten.