Zo steeg de werkloosheidsgraad vorige maand naar 7,9 procent tegenover 7,8 procent in december. Er kwamen in januari wel 157.000 nieuwe banen bij, net iets minder dan vooraf werd verwacht, maar het banencijfer van zowel december als november

werd opwaarts bijgesteld.

Goed nieuws kwam er van de verwerkende industrie, waar de ISM index naar het hoogste niveau sinds april vorig jaar steeg. Ook het consumentenvertrouwen van de University of Michigan/Thomson Reuters nam volgens Royal Bank of Scotland verder toe.

De enige valse noot kwam er van het groeicijfer van het vierde kwartaal. Het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp)

kromp tussen oktober en december met 0,1 procent terwijl vooraf op een stijging met 1,1 procent werd gerekend. De negatieve verrassing was het gevolg van lagere defensie-uitgaven en een hogere voorraadafbouw.

Zo steeg de werkloosheidsgraad vorige maand naar 7,9 procent tegenover 7,8 procent in december. Er kwamen in januari wel 157.000 nieuwe banen bij, net iets minder dan vooraf werd verwacht, maar het banencijfer van zowel december als november werd opwaarts bijgesteld. Goed nieuws kwam er van de verwerkende industrie, waar de ISM index naar het hoogste niveau sinds april vorig jaar steeg. Ook het consumentenvertrouwen van de University of Michigan/Thomson Reuters nam volgens Royal Bank of Scotland verder toe. De enige valse noot kwam er van het groeicijfer van het vierde kwartaal. Het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) kromp tussen oktober en december met 0,1 procent terwijl vooraf op een stijging met 1,1 procent werd gerekend. De negatieve verrassing was het gevolg van lagere defensie-uitgaven en een hogere voorraadafbouw.