De daling van de activiteiten in de bouwsector was echter hoofdzakelijk het gevolg van een terugval in projectbouw en appartementen met 20%. De bouw van eengezinswoningen daalde slechts met een beperkte 0,70%.

M. Cary Leahey, senior economist bij Decision Economics, is van mening dat de bouwsector de achillespees van de Amerikaanse economie blijft. Een sterk economisch herstel is volgens Leahey moeilijk voor te stellen zolang de bouwsector zwak blijft.

Anderzijds kan de vastgoedmarkt moeilijk herstellen zolang de arbeidsmarkt niet herstelt. Bovendien is er op de markt nog een groot aanbod van huizen afkomstig uit foreclosures. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de arbeidsmarkt op korte of middellange termijn fundamenteel gaat herstellen.

De daling van de activiteiten in de bouwsector was echter hoofdzakelijk het gevolg van een terugval in projectbouw en appartementen met 20%. De bouw van eengezinswoningen daalde slechts met een beperkte 0,70%. M. Cary Leahey, senior economist bij Decision Economics, is van mening dat de bouwsector de achillespees van de Amerikaanse economie blijft. Een sterk economisch herstel is volgens Leahey moeilijk voor te stellen zolang de bouwsector zwak blijft. Anderzijds kan de vastgoedmarkt moeilijk herstellen zolang de arbeidsmarkt niet herstelt. Bovendien is er op de markt nog een groot aanbod van huizen afkomstig uit foreclosures. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de arbeidsmarkt op korte of middellange termijn fundamenteel gaat herstellen.