De risico-opslag van de 10-jaars rente van Griekenland ten opzichte van die van Duitsland daalde vorige week met 64 basispunten.

Sinds het hoogste punt van dit jaar op 7 januari is de daling van Griekenland al ruim 200 basispunten. Anderen landen laten hetzelfde beeld zien: Ierland -38, België - 23, Portugal -20 en Spanje -43 basispunten vorige week.

Een voorbeeld van dit positieve sentiment in Spanje is het feit dat er vorige week voor de uitgifte van een covered bond van 2 mrd door het Spaanse BBVA enorm veel belangstelling was: er was ingetekend voor wel 8 mrd.

De risico-opslag van de 10-jaars rente van Griekenland ten opzichte van die van Duitsland daalde vorige week met 64 basispunten. Sinds het hoogste punt van dit jaar op 7 januari is de daling van Griekenland al ruim 200 basispunten. Anderen landen laten hetzelfde beeld zien: Ierland -38, België - 23, Portugal -20 en Spanje -43 basispunten vorige week. Een voorbeeld van dit positieve sentiment in Spanje is het feit dat er vorige week voor de uitgifte van een covered bond van 2 mrd door het Spaanse BBVA enorm veel belangstelling was: er was ingetekend voor wel 8 mrd.