Gezien het momentum en de dunne handel van de afgelopen dagen is het volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers mogelijk dat de AEX deze week het jaar op het hoogste punt afsluit.

Er staat deze week weinig op de agenda. Er is geen bedrijfsnieuws en ook het macronieuws is dun gezaaid. In de Verenigde Staten komen cijfers over de huizenmarkt.

De markt verwacht dat de S&P Case-Shillerindex (vandaag) voor het eerst sinds januari weer een daling zal laten zien van de woningprijzen jaar op jaar (-0,2%). Gezien de huidige voorraad en het grote aantal woninguitzettingen zullen de woningprijzen voorlopig nog niet herstellen.

Op donderdag 30 december worden geplande woningverkopen bekendgemaakt. Dat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een leading indicator, aangezien het getekende contracten betreft.

De markt verwacht een stijging van 2% in november. Toch is het Amerikaanse consumentenvertrouwen wel aan het verbeteren. Hoewel de woningprijzen nog niet herstellen, doet de aandelenmarkt het goed.

Vandaag wordt het consumentenvertrouwen over december gepubliceerd. De markt verwacht dat het cijfer verbetert naar 56,4, tegen 54,1 over november, aldus volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

Gezien het momentum en de dunne handel van de afgelopen dagen is het volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers mogelijk dat de AEX deze week het jaar op het hoogste punt afsluit. Er staat deze week weinig op de agenda. Er is geen bedrijfsnieuws en ook het macronieuws is dun gezaaid. In de Verenigde Staten komen cijfers over de huizenmarkt. De markt verwacht dat de S&P Case-Shillerindex (vandaag) voor het eerst sinds januari weer een daling zal laten zien van de woningprijzen jaar op jaar (-0,2%). Gezien de huidige voorraad en het grote aantal woninguitzettingen zullen de woningprijzen voorlopig nog niet herstellen. Op donderdag 30 december worden geplande woningverkopen bekendgemaakt. Dat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een leading indicator, aangezien het getekende contracten betreft. De markt verwacht een stijging van 2% in november. Toch is het Amerikaanse consumentenvertrouwen wel aan het verbeteren. Hoewel de woningprijzen nog niet herstellen, doet de aandelenmarkt het goed. Vandaag wordt het consumentenvertrouwen over december gepubliceerd. De markt verwacht dat het cijfer verbetert naar 56,4, tegen 54,1 over november, aldus volgens Theodoor Gilissen Bankiers.