Blijkbaar gaan de beleggers er van uit dat geen van de beursgenoteerde bedrijven het op eigen houtje zal kunnen redden. Ook internationaal wordt er steeds vaker gesproken over een nationalisering van de banksector.

De Nederlandse minister van Financiën sprak in dat verband vorige week zelfs van een gedwongen nationalisering, waarbij de aandeelhouders zonder enig recht op inspraak buitenspel gezet zouden worden.

In het rode kleurenspel waren er - gelukkig overigens - toch een paar lichtpuntjes. GdF Suez en AB-InBev werden beloond voor meevallende cijfers. NPM kreeg anderzijds de kans om een voorschot op goede resultaten te nemen.

Blijkbaar gaan de beleggers er van uit dat geen van de beursgenoteerde bedrijven het op eigen houtje zal kunnen redden. Ook internationaal wordt er steeds vaker gesproken over een nationalisering van de banksector. De Nederlandse minister van Financiën sprak in dat verband vorige week zelfs van een gedwongen nationalisering, waarbij de aandeelhouders zonder enig recht op inspraak buitenspel gezet zouden worden. In het rode kleurenspel waren er - gelukkig overigens - toch een paar lichtpuntjes. GdF Suez en AB-InBev werden beloond voor meevallende cijfers. NPM kreeg anderzijds de kans om een voorschot op goede resultaten te nemen.