ING sluit zelfs het risico van een nationalisering van Dexia niet uit. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de Franse en de Belgische activiteiten van Dexia opgesplitst worden. ING verwacht anderzijds dat BNP Paribas nog steeds graag Fortis wil overnemen.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat er een paar aanpassingen aan de overeenkomst gaan gebeuren, waarna Fortis holding de verzekeringsactiviteiten blijft bezitten. Veel ruimte is er, gezien de omstandigheden op de financiële markten, niet om toegevingen te doen voor de aandeelhouders.

ING sluit zelfs het risico van een nationalisering van Dexia niet uit. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de Franse en de Belgische activiteiten van Dexia opgesplitst worden. ING verwacht anderzijds dat BNP Paribas nog steeds graag Fortis wil overnemen. Het meest waarschijnlijke scenario is dat er een paar aanpassingen aan de overeenkomst gaan gebeuren, waarna Fortis holding de verzekeringsactiviteiten blijft bezitten. Veel ruimte is er, gezien de omstandigheden op de financiële markten, niet om toegevingen te doen voor de aandeelhouders.