De Nederlandse expresdienstengroep sloot het laatste kwartaal van 2012 af met een nettoverlies van 148 miljoen euro. Dit is een lichte 'verbetering' tegenover vorig jaar, toen een verlies van 173 miljoen euro werd opgetekend, en dit ondanks een daling van de omzet met 0,5% naar 1,86 miljard euro.

Voor het hele jaar steeg de omzet met 1,1% naar 7,33 miljard euro, ondanks een daling van de omzet in de groeilanden (-2,3% in Azië en -1,6% in Brazilië). Enkel in Europa (inclusief het Midden-Oosten en Afrika) boekte TNT Express een positieve operationele marge (6,3% of 289 miljoen euro). Het volledige jaar werd afgesloten met een operationele winst van 89 miljoen euro.

Nu TNT Express onafhankelijk blijft, zal een oplossing gezocht moeten worden voor de verlieslatende internationale activiteiten. Er zal een overnemer gezocht worden voor de activiteiten in China en Brazilië waar TNT Express te klein is om winst te boeken.

Ondanks het nettoverlies van 83 miljoen euro in 2012 blijft TNT Express in goede financiële gezondheid met een netto kaspositie van 139 miljoen euro. De groep stelt daarom de betaling van een dividend van 3 eurocent per aandeel voor.

De Nederlandse expresdienstengroep sloot het laatste kwartaal van 2012 af met een nettoverlies van 148 miljoen euro. Dit is een lichte 'verbetering' tegenover vorig jaar, toen een verlies van 173 miljoen euro werd opgetekend, en dit ondanks een daling van de omzet met 0,5% naar 1,86 miljard euro.Voor het hele jaar steeg de omzet met 1,1% naar 7,33 miljard euro, ondanks een daling van de omzet in de groeilanden (-2,3% in Azië en -1,6% in Brazilië). Enkel in Europa (inclusief het Midden-Oosten en Afrika) boekte TNT Express een positieve operationele marge (6,3% of 289 miljoen euro). Het volledige jaar werd afgesloten met een operationele winst van 89 miljoen euro.Nu TNT Express onafhankelijk blijft, zal een oplossing gezocht moeten worden voor de verlieslatende internationale activiteiten. Er zal een overnemer gezocht worden voor de activiteiten in China en Brazilië waar TNT Express te klein is om winst te boeken.Ondanks het nettoverlies van 83 miljoen euro in 2012 blijft TNT Express in goede financiële gezondheid met een netto kaspositie van 139 miljoen euro. De groep stelt daarom de betaling van een dividend van 3 eurocent per aandeel voor.