Het onderdeel, Hoau geheten, houdt zich bezig met binnenlands pakketvervoer over de weg en geldt als marktleider. Het heeft 1.500 depots in meer dan 600 steden.

TNT Express heeft aangekondigd activiteiten in China en Brazilië van de hand te willen doen in het kader van een reorganisatie.

Toezichthouders moeten nog goedkeuring geven, maar de deal wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond. In 2014 wordt de prijs bekend gemaakt die CITIC heeft neergelegd voor Hoau.

TNT Express blijft zich richten op internationale diensten van en naar de Volksrepubliek.

Het onderdeel TNT Express International telt 3.000 werknemers, 36 depots op het Chinese vasteland en drie internationale vliegvelden in Beijing, Shanghai en Shenzhen.

ABN Amro vindt de verkoop positief omdat het laat zien dat de strategische herijking TNT Express ernst is. Het bedrijf wil zich richten op winstgevende Europese activiteiten.

Het is evengoed positief dat de post- en pakketbezorger actief blijft in China. De onzekerheid over de transactiesom is een minpunt. Het koopadvies blijft gehandhaafd.

Het onderdeel, Hoau geheten, houdt zich bezig met binnenlands pakketvervoer over de weg en geldt als marktleider. Het heeft 1.500 depots in meer dan 600 steden. TNT Express heeft aangekondigd activiteiten in China en Brazilië van de hand te willen doen in het kader van een reorganisatie. Toezichthouders moeten nog goedkeuring geven, maar de deal wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond. In 2014 wordt de prijs bekend gemaakt die CITIC heeft neergelegd voor Hoau. TNT Express blijft zich richten op internationale diensten van en naar de Volksrepubliek. Het onderdeel TNT Express International telt 3.000 werknemers, 36 depots op het Chinese vasteland en drie internationale vliegvelden in Beijing, Shanghai en Shenzhen. ABN Amro vindt de verkoop positief omdat het laat zien dat de strategische herijking TNT Express ernst is. Het bedrijf wil zich richten op winstgevende Europese activiteiten. Het is evengoed positief dat de post- en pakketbezorger actief blijft in China. De onzekerheid over de transactiesom is een minpunt. Het koopadvies blijft gehandhaafd.