De operationele winst (ebita) zakte 5% tot EUR 19,2 miljoen. Dat was 15 tot 20% lager dan de gemiddelde marktverwachting.

De divisie Telecom Solutions had te lijden onder het koude weer in de eerste maanden van het jaar. Verder droeg de sterke orderintake uit de tweede helft van 2012 maar marginaal bij aan de winst in het eerste kwartaal.

Wel is het positief dat TKH in het eerste kwartaal een sterke toename van orders heeft gezien en dat het bedrijf aan het eind van het tweede kwartaal een recordhoogte van het orderboek verwacht.

Dit is onder andere het gevolg van toegenomen vraag vanuit grote bandenproducenten.

De cijfers over het eerste kwartaal waren dan wel beneden verwachting, maar sterker dan ooit zijn de aanwijzingen dat er betere resultaten in het verschiet liggen.

Een bepalende factor zal de orderintake van bandenfabrikanten zijn. Al bij de jaarcijfers over 2012 wees TKH erop, dat de toegenomen orders pas vanaf het tweede kwartaal van dit jaar zouden bijdragen aan de resultaten.

Toch zou het kunnen dat beleggers nu wat teleurgesteld zijn en dat daardoor op korte termijn de koers wat daalt, al zal die daling beperkt zijn.

De operationele winst (ebita) zakte 5% tot EUR 19,2 miljoen. Dat was 15 tot 20% lager dan de gemiddelde marktverwachting. De divisie Telecom Solutions had te lijden onder het koude weer in de eerste maanden van het jaar. Verder droeg de sterke orderintake uit de tweede helft van 2012 maar marginaal bij aan de winst in het eerste kwartaal. Wel is het positief dat TKH in het eerste kwartaal een sterke toename van orders heeft gezien en dat het bedrijf aan het eind van het tweede kwartaal een recordhoogte van het orderboek verwacht. Dit is onder andere het gevolg van toegenomen vraag vanuit grote bandenproducenten. De cijfers over het eerste kwartaal waren dan wel beneden verwachting, maar sterker dan ooit zijn de aanwijzingen dat er betere resultaten in het verschiet liggen. Een bepalende factor zal de orderintake van bandenfabrikanten zijn. Al bij de jaarcijfers over 2012 wees TKH erop, dat de toegenomen orders pas vanaf het tweede kwartaal van dit jaar zouden bijdragen aan de resultaten. Toch zou het kunnen dat beleggers nu wat teleurgesteld zijn en dat daardoor op korte termijn de koers wat daalt, al zal die daling beperkt zijn.