Veel beleggers vrezen dat als de inflatie weer begint te stijgen, die stijging niet stopt bij het door de Fed beoogde niveau van 2.0%.

Ofschoon TIPS een voor de hand liggende keuze zijn voor het beschermen tegen inflatie, hikken sommige beleggers aan tegen de huidige lage rendementen.

Pimco ziet verscheidene manieren om extra rendement te genereren in een TIPS-portefeuille, zonder overmatige extra risico's.

Een belegger hoeft bijvoorbeeld niet het hele spectrum van TIPS te kopen of de hele index repliceren, maar kan zich richten op delen van de rendementscurve die nog wel aanzienlijke waarde bieden.

De markt voor TIPS is weinig volatiel gebleken, zeker vergeleken met gewone nominale Treasuries. Pimco verwacht dat dit op zijn minst zo zal blijven zolang de Fed pas op de plaats maakt.

Veel beleggers vrezen dat als de inflatie weer begint te stijgen, die stijging niet stopt bij het door de Fed beoogde niveau van 2.0%. Ofschoon TIPS een voor de hand liggende keuze zijn voor het beschermen tegen inflatie, hikken sommige beleggers aan tegen de huidige lage rendementen. Pimco ziet verscheidene manieren om extra rendement te genereren in een TIPS-portefeuille, zonder overmatige extra risico's. Een belegger hoeft bijvoorbeeld niet het hele spectrum van TIPS te kopen of de hele index repliceren, maar kan zich richten op delen van de rendementscurve die nog wel aanzienlijke waarde bieden. De markt voor TIPS is weinig volatiel gebleken, zeker vergeleken met gewone nominale Treasuries. Pimco verwacht dat dit op zijn minst zo zal blijven zolang de Fed pas op de plaats maakt.