Foroohar is somber gestemd wat de komende decennia betreft. De beleggers zijn smoorverliefd geworden op het Goldilocks-scenario, een lange periode van groei en stabiliteit. Dat Goldilocks-scenario is echter voorbij en zal voorlopig niet meer terugkeren.

De centrale banken pogen krampachtig het verleden in stand te houden, maar erg lang zal dat niet meer lukken. Bovendien zal ook het groeiverhaal van de emerging markets vroeg of laat ten einde lopen. Er komen dus moeilijke tijden aan en daar moeten we voorbereid op zijn.

Foroohar is somber gestemd wat de komende decennia betreft. De beleggers zijn smoorverliefd geworden op het Goldilocks-scenario, een lange periode van groei en stabiliteit. Dat Goldilocks-scenario is echter voorbij en zal voorlopig niet meer terugkeren. De centrale banken pogen krampachtig het verleden in stand te houden, maar erg lang zal dat niet meer lukken. Bovendien zal ook het groeiverhaal van de emerging markets vroeg of laat ten einde lopen. Er komen dus moeilijke tijden aan en daar moeten we voorbereid op zijn.