De onderzoekers van Bridgewater Associates spreken van een tikkende tijdbom bij de pensioenfondsen: 85% van hen zal overkop gaan over een periode van 30 jaar. De voornaamste oorzaak daarvan moet worden gezocht bij de lage opbrengsten die deze fondsen nog kunnen garanderen.

De publieke pensioenfondsen zullen in de komende jaren een maximale return van minder dan 4% kunnen garanderen, rendement dat zelfs richting nul kan afzakken. Tegen die achtergrond kunnen de fondsen hun werking niet kunnen blijven financieren, zodat faillissementen onvermijdelijk worden.

De onderzoekers van Bridgewater Associates spreken van een tikkende tijdbom bij de pensioenfondsen: 85% van hen zal overkop gaan over een periode van 30 jaar. De voornaamste oorzaak daarvan moet worden gezocht bij de lage opbrengsten die deze fondsen nog kunnen garanderen. De publieke pensioenfondsen zullen in de komende jaren een maximale return van minder dan 4% kunnen garanderen, rendement dat zelfs richting nul kan afzakken. Tegen die achtergrond kunnen de fondsen hun werking niet kunnen blijven financieren, zodat faillissementen onvermijdelijk worden.