Volgens de World Gold Council is het tijdperk van speculatie op een hogere goudprijs voorbij. ETF's gespecialiseerd in goud hebben tot dus ver dit jaar ongeveer 650 ton goud verkocht. De beleggers in deze fondsen vrezen namelijk dat de FED sneller dan verwacht zal binnen te taperen.

Die 650 ton aan verkocht goud stemt overeen met de hoeveelheid goud die werd gekocht na het omvallen van Lehman Brothers. Toen zochten de beleggers massaal veilige vluchthavens op, maar die trend is duidelijk gekeerd. Momenteel is het enthousiasme voor goud ondermaats, wat de druk op de prijs verklaart.

Volgens de World Gold Council is het tijdperk van speculatie op een hogere goudprijs voorbij. ETF's gespecialiseerd in goud hebben tot dus ver dit jaar ongeveer 650 ton goud verkocht. De beleggers in deze fondsen vrezen namelijk dat de FED sneller dan verwacht zal binnen te taperen. Die 650 ton aan verkocht goud stemt overeen met de hoeveelheid goud die werd gekocht na het omvallen van Lehman Brothers. Toen zochten de beleggers massaal veilige vluchthavens op, maar die trend is duidelijk gekeerd. Momenteel is het enthousiasme voor goud ondermaats, wat de druk op de prijs verklaart.