De FED koopt elke maand voor 85 miljard dollar aan staatsobligaties op en zal dat voorlopig blijven doen. De beurzen hebben de boodschap begrepen en blijven op twee oren slapen: de Amerikaanse centrale bank zal hen voorlopig niet in de steek laten, de koersen mogen blijven stijgen.

Van negatieve gevolgen van een ruime monetaire politiek is voorlopig geen sprake: de dollarkoers is niet ingestort en van inflatie is geen spoor merkbaar.

Alles wijst er op dat andere centrale banken het voorbeeld van de FED gaan volgen, zodat het tijdperk van goedkoop geld nog maar pas is begonnen.

De FED koopt elke maand voor 85 miljard dollar aan staatsobligaties op en zal dat voorlopig blijven doen. De beurzen hebben de boodschap begrepen en blijven op twee oren slapen: de Amerikaanse centrale bank zal hen voorlopig niet in de steek laten, de koersen mogen blijven stijgen. Van negatieve gevolgen van een ruime monetaire politiek is voorlopig geen sprake: de dollarkoers is niet ingestort en van inflatie is geen spoor merkbaar. Alles wijst er op dat andere centrale banken het voorbeeld van de FED gaan volgen, zodat het tijdperk van goedkoop geld nog maar pas is begonnen.