Jeremy Grantham, fondsbeheerder bij GMO, is van mening dat het gouden tijdperk van de Verenigde Staten definitief tot het verleden behoort.

Het tijdperk van de American Dream is voorbij zal niet snel meer terugkeren, want de Amerikaanse economie zit in zak en as.

Sinds ongeveer 1980 is de groei van de economie gaan vertragen, dit berekend vanaf de piek die in de jaren 60 werd bereikt.

Die trend zal zich nog verder zetten en tegen 2100 zal de groei van het Amerikaans BBP vertraagd zijn tot minder dan 1%.

De tijd van snelle groei behoort dus definitief tot het verleden en dat zullen de Amerikanen geweten hebben.

Jeremy Grantham, fondsbeheerder bij GMO, is van mening dat het gouden tijdperk van de Verenigde Staten definitief tot het verleden behoort. Het tijdperk van de American Dream is voorbij zal niet snel meer terugkeren, want de Amerikaanse economie zit in zak en as. Sinds ongeveer 1980 is de groei van de economie gaan vertragen, dit berekend vanaf de piek die in de jaren 60 werd bereikt. Die trend zal zich nog verder zetten en tegen 2100 zal de groei van het Amerikaans BBP vertraagd zijn tot minder dan 1%. De tijd van snelle groei behoort dus definitief tot het verleden en dat zullen de Amerikanen geweten hebben.