Onder beleggers heerst echter de angst dat dit erop neerkomt dat de portemonnee veel te gemakkelijk getrokken gaat worden. Hierdoor ontstaat een precedent waar grotere landen in de toekomst ook gebruik van kunnen maken.

Deze week moet meer duidelijk worden, meer bepaald na de bijeenkomst van de ministers van Financiën uit de eurozone. Een oplossing die het beproefde saneringsrecept van het IMF negeert is voor beleggers niet positief en voor dit soort situaties ook onwaarschijnlijk.

De nood in Griekenland door het oplopen van de rentetarieven is echter hoog en blokkeert ook de bewegingsruimte. Een tijdelijk Europees noodverband om dit op te lossen behoort volgens ABN Amro tot de mogelijkheden.

Wie dat combineert en speculeert op de ontknoping, verwacht tijdelijke Europese hulp onder voorwaarden dat de gang naar het IMF gemaakt wordt. Een stap op de goede weg en ruimte voor herstel op de beurs.

Onder beleggers heerst echter de angst dat dit erop neerkomt dat de portemonnee veel te gemakkelijk getrokken gaat worden. Hierdoor ontstaat een precedent waar grotere landen in de toekomst ook gebruik van kunnen maken. Deze week moet meer duidelijk worden, meer bepaald na de bijeenkomst van de ministers van Financiën uit de eurozone. Een oplossing die het beproefde saneringsrecept van het IMF negeert is voor beleggers niet positief en voor dit soort situaties ook onwaarschijnlijk. De nood in Griekenland door het oplopen van de rentetarieven is echter hoog en blokkeert ook de bewegingsruimte. Een tijdelijk Europees noodverband om dit op te lossen behoort volgens ABN Amro tot de mogelijkheden. Wie dat combineert en speculeert op de ontknoping, verwacht tijdelijke Europese hulp onder voorwaarden dat de gang naar het IMF gemaakt wordt. Een stap op de goede weg en ruimte voor herstel op de beurs.