Dat gebeurt op een moment dat de Chinezen steeds minder van die Amerikaanse staatsobligaties opkopen. Nochtans is het hoogst belangrijk dat de Chinezen aan de koopzijde blijven staan, want zonder buitenlandse financiering kunnen de VS het hoofd niet boven water houden.

De tijdbom onder de Amerikaanse staatsobligaties tikt ongenadig verder, want de vraag is hoe lang de Japanse institutionele op een dergelijke schaal treasuries zullen blijven kopen. Wanneer de interesse voor die obligaties begint af nemen, kan het sentiment snel keren.

Dat gebeurt op een moment dat de Chinezen steeds minder van die Amerikaanse staatsobligaties opkopen. Nochtans is het hoogst belangrijk dat de Chinezen aan de koopzijde blijven staan, want zonder buitenlandse financiering kunnen de VS het hoofd niet boven water houden. De tijdbom onder de Amerikaanse staatsobligaties tikt ongenadig verder, want de vraag is hoe lang de Japanse institutionele op een dergelijke schaal treasuries zullen blijven kopen. Wanneer de interesse voor die obligaties begint af nemen, kan het sentiment snel keren.