Met quantitative easing 2.0 kan de Federal Reserve een andere strategie dan de rentevoeten gebruiken om de geldhoeveelheid te doen toenemen. Vandaag vergadert het Open Market Committee van de FED.

Hatzius ziet een aantal signalen die er op wijzen dat de tijd rijp is voor quantitative easing 2.0. Wanneer er meer obligaties ingekocht worden, kan het gaan om een bedrag van minstens 1000 miljard dollar.

De vraag is echter of quantitative easing 2.0 al tijdens de vergadering van vanavond zal aangekondigd worden, dan wel of de Amerikaanse centrale bank nog even de kat uit de boom gaat kijken.

Met quantitative easing 2.0 kan de Federal Reserve een andere strategie dan de rentevoeten gebruiken om de geldhoeveelheid te doen toenemen. Vandaag vergadert het Open Market Committee van de FED. Hatzius ziet een aantal signalen die er op wijzen dat de tijd rijp is voor quantitative easing 2.0. Wanneer er meer obligaties ingekocht worden, kan het gaan om een bedrag van minstens 1000 miljard dollar. De vraag is echter of quantitative easing 2.0 al tijdens de vergadering van vanavond zal aangekondigd worden, dan wel of de Amerikaanse centrale bank nog even de kat uit de boom gaat kijken.