Dit was genoeg om de S&P 500 naar een nieuw historisch record op 1.709,67 punten te sturen. Want beleggers gaan er nog steeds vanuit dat wat tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie genoeg zijn om het zeer soepele monetair beleid verder te zetten.

Het toont eens te meer aan dat de beurzen sterk leven op de continue liquiditeitsinjecties van de centrale banken. Als er signalen optreden dat de FED zijn goedkope geldbeleid wil terugschroeven, krijgen de beurzen een tik te verwerken.

Zoals eergisteren gebeurde (de S&P 500 dook terug onder de psychologische grens van 1.700 punten) toen de voorzitter van de Fed in Dallas verklaarde dat "de Fed een stap dichter was bij het terugschroeven van zijn maandelijkse geldinjecties".

Zenuwachtigheid en volatiliteit zullen dus nog een tijdje aanwezig blijven. Niettemin zou het volgens Geert Van Herck niet slecht zijn dat de beurzen na de hausse van de afgelopen weken een kleine correctie zouden doormaken. Zolang kritische steunniveaus niet doorbroken worden, blijft de haussetrend van dit jaar overeind.

Dit was genoeg om de S&P 500 naar een nieuw historisch record op 1.709,67 punten te sturen. Want beleggers gaan er nog steeds vanuit dat wat tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie genoeg zijn om het zeer soepele monetair beleid verder te zetten. Het toont eens te meer aan dat de beurzen sterk leven op de continue liquiditeitsinjecties van de centrale banken. Als er signalen optreden dat de FED zijn goedkope geldbeleid wil terugschroeven, krijgen de beurzen een tik te verwerken. Zoals eergisteren gebeurde (de S&P 500 dook terug onder de psychologische grens van 1.700 punten) toen de voorzitter van de Fed in Dallas verklaarde dat "de Fed een stap dichter was bij het terugschroeven van zijn maandelijkse geldinjecties". Zenuwachtigheid en volatiliteit zullen dus nog een tijdje aanwezig blijven. Niettemin zou het volgens Geert Van Herck niet slecht zijn dat de beurzen na de hausse van de afgelopen weken een kleine correctie zouden doormaken. Zolang kritische steunniveaus niet doorbroken worden, blijft de haussetrend van dit jaar overeind.