De Europese politiek heeft die boodschap nog altijd in onvoldoende mate begrepen.

David Rosenberg, chief economist bij Gluskin Sheff and Associates, verwijst in dat verband naar de Griekse verkiezingen van volgende zondag en naar de groeiende populariteit van de extreem-linkse SYRIZA-partij die zich met alle macht verzet tegen de aangekondigde besparingsmaatregelen.

Geen ideale oplossing mogelijk

Rosenberg is ronduit pessimistisch over de overlevingskansen van Griekenland op economisch vlak op langere termijn, wat ook de uitslag van de verkiezingen mag zijn. Welke partijen ook aan de macht komen, ze zullen de kwetsbaarheid van Griekenland niet kunnen verbergen.

Wanneer de rechterzijde wint en een regering kan vormen, zal de economie hoe dan ook imploderen. De gevolgen daarvan zijn duidelijk, op termijn zal Griekenland nog meer reddingsplannen nodig hebben en uiteindelijk zal niemand het totale kosten plaatje willen betalen.

De Europese politiek heeft die boodschap nog altijd in onvoldoende mate begrepen. David Rosenberg, chief economist bij Gluskin Sheff and Associates, verwijst in dat verband naar de Griekse verkiezingen van volgende zondag en naar de groeiende populariteit van de extreem-linkse SYRIZA-partij die zich met alle macht verzet tegen de aangekondigde besparingsmaatregelen.Geen ideale oplossing mogelijk Rosenberg is ronduit pessimistisch over de overlevingskansen van Griekenland op economisch vlak op langere termijn, wat ook de uitslag van de verkiezingen mag zijn. Welke partijen ook aan de macht komen, ze zullen de kwetsbaarheid van Griekenland niet kunnen verbergen. Wanneer de rechterzijde wint en een regering kan vormen, zal de economie hoe dan ook imploderen. De gevolgen daarvan zijn duidelijk, op termijn zal Griekenland nog meer reddingsplannen nodig hebben en uiteindelijk zal niemand het totale kosten plaatje willen betalen.