Naast alle ander wereldnieuws richt Jim O'Neill van Goldman Sachs zich in een recent rapport eveneens op de yen en de recente uitspraken van een grote kanshebber voor het premierschap na de komende verkiezingen: LDP-leider Shinzo Abe.

Japan heeft veel problemen: extreem hoge schulden, steeds terugkerende deflatie, dure yen en een exportindustrie die het steeds moeilijker krijgt.

O'Neill zegt al lang een daling van de yen te hebben verwacht en ziet die tijd mogelijk komen: Abe heeft recentelijk meermaals gezegd dat hij de centrale bank zou dwingen een inflatiedoel van 3% na te streven.

Naast alle ander wereldnieuws richt Jim O'Neill van Goldman Sachs zich in een recent rapport eveneens op de yen en de recente uitspraken van een grote kanshebber voor het premierschap na de komende verkiezingen: LDP-leider Shinzo Abe. Japan heeft veel problemen: extreem hoge schulden, steeds terugkerende deflatie, dure yen en een exportindustrie die het steeds moeilijker krijgt. O'Neill zegt al lang een daling van de yen te hebben verwacht en ziet die tijd mogelijk komen: Abe heeft recentelijk meermaals gezegd dat hij de centrale bank zou dwingen een inflatiedoel van 3% na te streven.