Vorige maand stegen de huizenprijzen met 2% in vergelijking met de maand voordien, zo maakte het National Bureau of Statistics op haar website bekend. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de maand voordien.

De verkopen van vastgoed versnelden in zeven van de acht meest recente. Vooral in Shenzhen en Jinhua, twee steden in de oostelijke kustprovincies werden sterke stijgingen van de vastgoedprijzen opgetrokken.

Toch waren er ook enkele kritische opmerkingen bij het rapport. Sherman Chan, econoom bij Moody's Economy.com in Sidney, waarschuwde voor het ontstaan van een zeepbel op de vastgoedmarkt.

Volgens Chan is het noodzakelijk dat de overheid een oogje in het zeil blijft houden, kwestie van het ontstaan van zeepbellen tijdig in de kiem te smoren. Asset bubbles kunnen namelijk de economie ontregelen.

Vorige maand stegen de huizenprijzen met 2% in vergelijking met de maand voordien, zo maakte het National Bureau of Statistics op haar website bekend. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de maand voordien. De verkopen van vastgoed versnelden in zeven van de acht meest recente. Vooral in Shenzhen en Jinhua, twee steden in de oostelijke kustprovincies werden sterke stijgingen van de vastgoedprijzen opgetrokken. Toch waren er ook enkele kritische opmerkingen bij het rapport. Sherman Chan, econoom bij Moody's Economy.com in Sidney, waarschuwde voor het ontstaan van een zeepbel op de vastgoedmarkt. Volgens Chan is het noodzakelijk dat de overheid een oogje in het zeil blijft houden, kwestie van het ontstaan van zeepbellen tijdig in de kiem te smoren. Asset bubbles kunnen namelijk de economie ontregelen.