Dat moment lijkt nu te zijn aangebroken, want Nederland komt in steeds nauwer schoentjes. Dat lijkt enigszins vreemd, want Frankrijk leek de volgende gedoodverfde kandidaat.

De Fransen zijn inderdaad nog niet uit de problemen, de werkloosheidsgraad in het land loopt fors op en de regering doet haar uiterste best om zoveel mogelijk te doen om de economie minder competitief te maken, maar ondanks alles blijft het land welvarend.

Ook het Frans bankensysteem is nog niet bedreigd, want in Nederland wel het geval is. De tijd tikt ongenadig verder tegen Nederland: het financieel systeem zakt snel weg.

Mogelijk duurt het nog een jaar of twee alvorens de Nederlanders door de knieën gaan, maar de problemen stapelen zich in steeds sneller tempo op. Als Nederland het eerste core land wordt dat omver valt, zal het met de euro snel gedaan zijn.

Dat moment lijkt nu te zijn aangebroken, want Nederland komt in steeds nauwer schoentjes. Dat lijkt enigszins vreemd, want Frankrijk leek de volgende gedoodverfde kandidaat. De Fransen zijn inderdaad nog niet uit de problemen, de werkloosheidsgraad in het land loopt fors op en de regering doet haar uiterste best om zoveel mogelijk te doen om de economie minder competitief te maken, maar ondanks alles blijft het land welvarend. Ook het Frans bankensysteem is nog niet bedreigd, want in Nederland wel het geval is. De tijd tikt ongenadig verder tegen Nederland: het financieel systeem zakt snel weg. Mogelijk duurt het nog een jaar of twee alvorens de Nederlanders door de knieën gaan, maar de problemen stapelen zich in steeds sneller tempo op. Als Nederland het eerste core land wordt dat omver valt, zal het met de euro snel gedaan zijn.