Volgens The Telegraph kan de kat al binnen een zestal maanden op de koord klimmen. De vraag is dan uiteraard wie het grootste gevaar loopt. Mediobanca's 'index of solvency risk' suggereert dat vooral Italië diep in de gevarenzone is beland en daar moeilijk zal uit raken.

De tijd tikt ongenadig tegen Italië. De gesprekken over een Europese bankenunie willen maar niet vlotten, terwijl anderzijds de Amerikaanse centrale bank het vuur aan de lont heeft gestoken. Alleen lage rentevoeten en een breed economisch herstel kunnen de Italianen redden, maar daar lijkt geen sprake meer van te zijn.

Volgens The Telegraph kan de kat al binnen een zestal maanden op de koord klimmen. De vraag is dan uiteraard wie het grootste gevaar loopt. Mediobanca's 'index of solvency risk' suggereert dat vooral Italië diep in de gevarenzone is beland en daar moeilijk zal uit raken. De tijd tikt ongenadig tegen Italië. De gesprekken over een Europese bankenunie willen maar niet vlotten, terwijl anderzijds de Amerikaanse centrale bank het vuur aan de lont heeft gestoken. Alleen lage rentevoeten en een breed economisch herstel kunnen de Italianen redden, maar daar lijkt geen sprake meer van te zijn.