De tijd tikt ongenadig tegen Europa, aldus El-Erian. Dat werd gisteren maar al te duidelijk aangetoond door het gebrek aan overtuigingskracht dat het noodplan op de financiële markten losweekte. Die reageerden eerst positief, maar het tij keerde in een mum van tijd.

Spaans reddingsplan zag er op papier goed uit

Het Spaans reddingsplan zag er op papier goed uit, het voorgestelde bedrag van 100 miljard euro was duidelijk meer dan de ramingen over het tekort bij de Spaanse banken, ramingen die uiteenliepen van bedragen van 40 tot 90 miljard euro. De raming van het IMF lag aan de onderkant van die vork.

De politici verliezen steeds meer credibiliteit, aldus El-Erian. Dat verklaart meteen ook waarom de rendementen op Spaanse staatsobligaties gisteren bij het slot van de handel opnieuw hoger stonden dan afgesproken vrijdag.

Hoe meer de geloofwaardigheid van de politici slinkt, hoe moeilijker het wordt om de financiele markten mee te krijgen.

De tijd tikt ongenadig tegen Europa, aldus El-Erian. Dat werd gisteren maar al te duidelijk aangetoond door het gebrek aan overtuigingskracht dat het noodplan op de financiële markten losweekte. Die reageerden eerst positief, maar het tij keerde in een mum van tijd. Spaans reddingsplan zag er op papier goed uit Het Spaans reddingsplan zag er op papier goed uit, het voorgestelde bedrag van 100 miljard euro was duidelijk meer dan de ramingen over het tekort bij de Spaanse banken, ramingen die uiteenliepen van bedragen van 40 tot 90 miljard euro. De raming van het IMF lag aan de onderkant van die vork. De politici verliezen steeds meer credibiliteit, aldus El-Erian. Dat verklaart meteen ook waarom de rendementen op Spaanse staatsobligaties gisteren bij het slot van de handel opnieuw hoger stonden dan afgesproken vrijdag. Hoe meer de geloofwaardigheid van de politici slinkt, hoe moeilijker het wordt om de financiele markten mee te krijgen.