Die boodschap moet worden begrepen tegen de achtergrond van wat er in Spanje gebeurt. Dat land probeert allerijl maatregelen te treffen om te voorkomen dat de crisis zich richting het Iberisch schiereiland uitbreidt.

De regering in Madrid heeft een U-bocht moeten maken door meer maatregelen aan te kondigen om het gat in de begroting te dichten, een week nadat ze verklaarden dat die niet nodig waren.

Minister en vice-premier Alfredo Perez Rubalcaba verklaarde afgelopen weken dat de tijd van praten voorbij is. De Spanjaarden hebben maandenlang onderhandeld over besparingsmaatregelen, maar zonder veel resultaat. Verleden week werden dan maar de eerste concrete maatregelen zonder veel overleg aangekondigd.

Die boodschap moet worden begrepen tegen de achtergrond van wat er in Spanje gebeurt. Dat land probeert allerijl maatregelen te treffen om te voorkomen dat de crisis zich richting het Iberisch schiereiland uitbreidt. De regering in Madrid heeft een U-bocht moeten maken door meer maatregelen aan te kondigen om het gat in de begroting te dichten, een week nadat ze verklaarden dat die niet nodig waren. Minister en vice-premier Alfredo Perez Rubalcaba verklaarde afgelopen weken dat de tijd van praten voorbij is. De Spanjaarden hebben maandenlang onderhandeld over besparingsmaatregelen, maar zonder veel resultaat. Verleden week werden dan maar de eerste concrete maatregelen zonder veel overleg aangekondigd.