Dat bedrag is om fusies te bespoedigen en om de spaarbanken aan nieuw kapitaal te helpen. Vraag is echter of dat kapitaal zal volstaan om de banksector er opnieuw bovenop te helpen.

Moody's gaat in een "base case" scenario er van uit dat de Spaanse banken minstens nog eens 25 miljard euro nodig hebben om een Tier 1 ratio van 8% te bereiken.

Gouverneur Miguel Angel Fernandez Ordonez van de Spaanse centrale bank is van mening dat het al toegewezen bedrag zal volstaan.

Juan Jose Toribio, professor aan de IESE business school, zei echter gisteren op een persconferentie dat er paniek rond de Spaanse banken kan onstaan wanneer mocht blijken dat de kapitaalbehoeften van de bank inderdaad veel groter zijn dan momenteel wordt aangenomen.

Dat bedrag is om fusies te bespoedigen en om de spaarbanken aan nieuw kapitaal te helpen. Vraag is echter of dat kapitaal zal volstaan om de banksector er opnieuw bovenop te helpen. Moody's gaat in een "base case" scenario er van uit dat de Spaanse banken minstens nog eens 25 miljard euro nodig hebben om een Tier 1 ratio van 8% te bereiken. Gouverneur Miguel Angel Fernandez Ordonez van de Spaanse centrale bank is van mening dat het al toegewezen bedrag zal volstaan. Juan Jose Toribio, professor aan de IESE business school, zei echter gisteren op een persconferentie dat er paniek rond de Spaanse banken kan onstaan wanneer mocht blijken dat de kapitaalbehoeften van de bank inderdaad veel groter zijn dan momenteel wordt aangenomen.