President Jean- Claude Trichet van de ECB wil voorkomen dat Ierland door de Europese Unie, al dan niet in combinatie met het Internationaal Monetair Fonds, gered zal moeten worden.

De Ierse financieminister Brian Lenihan kondigde besparingen en belastingverhogingen voor een totaal bedrag van 6 miljard euro of 3,60% van het BBP aan.

De besparingen hebben betrekking op 2011, waarna in de daaropvolgende drie jaar nog eens 9 miljard euro moet worden bespaard.

Alan McQuaid, chief economist bij Bloxham Stockbrokers in Dublin, is van mening dat de tijd tegen Ierland speelt. Het land heeft nog een laatste kans om de financiële markten te overtuigen. Een mislukking zal serieuze financiële gevolgen hebben.

President Jean- Claude Trichet van de ECB wil voorkomen dat Ierland door de Europese Unie, al dan niet in combinatie met het Internationaal Monetair Fonds, gered zal moeten worden. De Ierse financieminister Brian Lenihan kondigde besparingen en belastingverhogingen voor een totaal bedrag van 6 miljard euro of 3,60% van het BBP aan. De besparingen hebben betrekking op 2011, waarna in de daaropvolgende drie jaar nog eens 9 miljard euro moet worden bespaard. Alan McQuaid, chief economist bij Bloxham Stockbrokers in Dublin, is van mening dat de tijd tegen Ierland speelt. Het land heeft nog een laatste kans om de financiële markten te overtuigen. Een mislukking zal serieuze financiële gevolgen hebben.