Anderzijds kan de ruzie met Arcelor Mittal moeilijk als een schoolvoorbeeld van een bedrijfsvriendelijke aanpak zal worden beschouwd.

Op deze manier zal de regering Hollande zich weinig vrienden in de bedrijfswereld maken. Maar Gilles Moec, economist bij Deutsche Bank, is van mening dat de president nog tijd genoeg heeft om aan zijn imago te werken.

Bij het begin van zijn ambtstermijn kan hij onpopulaire beslissingen treffen, in de wetenschap dat hij nog vier jaar de tijd heeft om zijn politiek bij te sturen.

Maar een nieuwe aanvaring als die met Lakshmi Mittal kan Hollande beter vermijden, want bedrijfsleiders houden er niet van om de rug tegen de muur te worden gezet.

Anderzijds kan de ruzie met Arcelor Mittal moeilijk als een schoolvoorbeeld van een bedrijfsvriendelijke aanpak zal worden beschouwd. Op deze manier zal de regering Hollande zich weinig vrienden in de bedrijfswereld maken. Maar Gilles Moec, economist bij Deutsche Bank, is van mening dat de president nog tijd genoeg heeft om aan zijn imago te werken. Bij het begin van zijn ambtstermijn kan hij onpopulaire beslissingen treffen, in de wetenschap dat hij nog vier jaar de tijd heeft om zijn politiek bij te sturen. Maar een nieuwe aanvaring als die met Lakshmi Mittal kan Hollande beter vermijden, want bedrijfsleiders houden er niet van om de rug tegen de muur te worden gezet.