Veel van deze leningen hebben een zeer goede performance laten zien waardoor de opslag flink is gedaald en in sommige gevallen zelfs onder het marktgemiddelde is gekomen.

Theodoor Gilissen Bankiers vindt het nu een goed moment om winst te nemen op deze obligaties, waar soms een rendement van wel 10% kan worden gerealiseerd (inclusief opgelopen rente) voor een belegging van een paar maanden.

De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers blijven positief gestemd over bedrijfsobligaties van Investment Grade kwaliteit, maar het specifieke risico is relatief hoog terwijl de compensatie voor dit risico voor een groot deel weg is.

Zij raden daarom aan om over te stappen naar een beleggingsfonds of indextracker voor bedrijfsobligaties, waar een vergelijkbaar rendement mee kan worden behaald zonder het specifieke individuele risico te lopen.

De beleggers die dit echt niet willen, zouden moeten overwegen om over te stappen naar veiligere obligaties van hogere kwaliteit, of desgewenst de cash vrijmaken voor nieuwe emissies die tegen een premie op de markt komen.

Veel van deze leningen hebben een zeer goede performance laten zien waardoor de opslag flink is gedaald en in sommige gevallen zelfs onder het marktgemiddelde is gekomen.Theodoor Gilissen Bankiers vindt het nu een goed moment om winst te nemen op deze obligaties, waar soms een rendement van wel 10% kan worden gerealiseerd (inclusief opgelopen rente) voor een belegging van een paar maanden. De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers blijven positief gestemd over bedrijfsobligaties van Investment Grade kwaliteit, maar het specifieke risico is relatief hoog terwijl de compensatie voor dit risico voor een groot deel weg is.Zij raden daarom aan om over te stappen naar een beleggingsfonds of indextracker voor bedrijfsobligaties, waar een vergelijkbaar rendement mee kan worden behaald zonder het specifieke individuele risico te lopen. De beleggers die dit echt niet willen, zouden moeten overwegen om over te stappen naar veiligere obligaties van hogere kwaliteit, of desgewenst de cash vrijmaken voor nieuwe emissies die tegen een premie op de markt komen.