De vrees voor een militaire escalatie van het conflict in Syrië (met alle mogelijke gevolgen voor de regio van het Midden-Oosten) zorgt voor een verkoopgolf op de Europese beurzen.

In de Bel 20 was dinsdag de rol voor rode lantaarndrager weggelegd voor Bekaert.

Van Herck mikte in die technische analyse op een opwaartse uitbraak door de weerstandszone van 24,57 - 24,72 euro en een verdere koersstijging tot 30 euro.

De opwaartse uitbraak vond idd plaats maar de koers strandde op een zucht van de 30 euro (hoogste koers op 15 augustus ll. van 29,37 euro).

Sindsdien kwam het aandeel in een correctie terecht. Uit cijfers van rivaal Xingda uit China blijkt dat Bekaert voor een hele uitdaging staat.

Zo sloeg Xingda erin haar winstmarge met 4% te verbeteren in het eerste halfjaar terwijl Bekaert 2,50% margegroei haalde. Daardoor kan Xingda beter op de prijs concurreren.

Het blijven uitdagende tijden voor het nieuwe management van Bekaert. Van Herck heeft een advies opbouwen.

De vrees voor een militaire escalatie van het conflict in Syrië (met alle mogelijke gevolgen voor de regio van het Midden-Oosten) zorgt voor een verkoopgolf op de Europese beurzen. In de Bel 20 was dinsdag de rol voor rode lantaarndrager weggelegd voor Bekaert. Van Herck mikte in die technische analyse op een opwaartse uitbraak door de weerstandszone van 24,57 - 24,72 euro en een verdere koersstijging tot 30 euro. De opwaartse uitbraak vond idd plaats maar de koers strandde op een zucht van de 30 euro (hoogste koers op 15 augustus ll. van 29,37 euro). Sindsdien kwam het aandeel in een correctie terecht. Uit cijfers van rivaal Xingda uit China blijkt dat Bekaert voor een hele uitdaging staat. Zo sloeg Xingda erin haar winstmarge met 4% te verbeteren in het eerste halfjaar terwijl Bekaert 2,50% margegroei haalde. Daardoor kan Xingda beter op de prijs concurreren. Het blijven uitdagende tijden voor het nieuwe management van Bekaert. Van Herck heeft een advies opbouwen.