Het moment daarvoor is volgens Strauss-Kahn echter nog niet rijp, zodat de dollar in de komende jaren wel reservemunt zal blijven. Die munt zou enige gelijkenis kunnen vertonen met de IMF's special drawing rights of SDR's, maar moet er anderzijds ook van verschillen.

Een alternatief voor de dollar zou volgens Strauss-Kahn de risico's van de afhankelijkheid van één enkele reservemunt verminderen. Wanneer er iets zou gebeuren met de dollar, kan dat nu repercussies hebben voor de rest van de wereld.

Strauss-Kahn wees er nogmaals op dat de dollar tijdens de voorbije economische crisis zijn rol van veilige vluchthaven heeft waargemaakt en daarom nog steeds enig respect verdient.

Verschillende landen, waaronder China en Rusland, hebben al opgeroepen om een alternatieve reservemunt naar voren te schuiven. Strauss-Kahn is dus niet tegen een alternatief voor de dollar, maar roept individuele landen toch op om beter de eigen nationale valuta's te ondersteunen.

Het moment daarvoor is volgens Strauss-Kahn echter nog niet rijp, zodat de dollar in de komende jaren wel reservemunt zal blijven. Die munt zou enige gelijkenis kunnen vertonen met de IMF's special drawing rights of SDR's, maar moet er anderzijds ook van verschillen. Een alternatief voor de dollar zou volgens Strauss-Kahn de risico's van de afhankelijkheid van één enkele reservemunt verminderen. Wanneer er iets zou gebeuren met de dollar, kan dat nu repercussies hebben voor de rest van de wereld. Strauss-Kahn wees er nogmaals op dat de dollar tijdens de voorbije economische crisis zijn rol van veilige vluchthaven heeft waargemaakt en daarom nog steeds enig respect verdient. Verschillende landen, waaronder China en Rusland, hebben al opgeroepen om een alternatieve reservemunt naar voren te schuiven. Strauss-Kahn is dus niet tegen een alternatief voor de dollar, maar roept individuele landen toch op om beter de eigen nationale valuta's te ondersteunen.