Barry Ritholtz, CEO van online quantitative research firma Fusion IQ en auteur van de populaire "The Big Picture" blog, vindt dat de tijd rijp lijkt om van Amerikaanse aandelen over te stappen naar rest van de wereld, meer bepaald naar Europa en naar de groeimarkten.

De emerging markets hebben rake klappen gekregen als gevolg van de tapering-vrees in de Verenigde Staten en zijn op de huidige koersniveaus ronduit goedkoop. Die zijn vooral voor de lange termijn goedkoop, waarmee Ritholtz denkt aan een termijn van vijf tot zeven jaar. Wat Europa en de groeimarkten betreft, gaat zijn voorkeur respectievelijk uit naar Vanguard FTS Europe ETF (VGK) en the iShares Emerging Markets Dividend ETF (DVYE).

Barry Ritholtz, CEO van online quantitative research firma Fusion IQ en auteur van de populaire "The Big Picture" blog, vindt dat de tijd rijp lijkt om van Amerikaanse aandelen over te stappen naar rest van de wereld, meer bepaald naar Europa en naar de groeimarkten. De emerging markets hebben rake klappen gekregen als gevolg van de tapering-vrees in de Verenigde Staten en zijn op de huidige koersniveaus ronduit goedkoop. Die zijn vooral voor de lange termijn goedkoop, waarmee Ritholtz denkt aan een termijn van vijf tot zeven jaar. Wat Europa en de groeimarkten betreft, gaat zijn voorkeur respectievelijk uit naar Vanguard FTS Europe ETF (VGK) en the iShares Emerging Markets Dividend ETF (DVYE).