Begin vorige week was de korte en lange termijn trend dalend, maar aan het einde van de week stijgend. De aandelenkoersen op Wall Street proberen de stijgende trend te hervatten.

Na de drie uitgesproken woorden 'Whatever it takes' van ECB-president Draghi afgelopen donderdag zijn de euro en in het kielzog de edele metalen goud en zilver boven hun 20-daags koersgemiddelden gestegen.

De Duitse bundfuture zakte juist onder het 20-daags gemiddelde. Hoewel de lange termijn trends hier nog steeds niet veranderd zijn ten opzichte van vorige week lijken beleggers nu meer vertrouwen te krijgen in een oplossing voor de problemen in de eurozone. Een draai uit de 'veilige havens' richting de meer risicovolle beleggingscategorieën (aandelen / commodities) is ingezet.

Euro toont nog steeds zwak beeld

Een voorzichtige houding wat de euro betreft blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers evenwel noodzakelijk, want de opleving van de euro is beperkt gebleven tot de bodem van begin juni.

Terwijl de aandelenkoersen de weg omhoog vinden, lijkt de valutamarkt nog niet echt overtuigd bullish ten aanzien van de euro.

De euro kreeg vorige week wat lucht, maar bleef ten opzichte van de bekende overige valuta in een dalende trend gevangen.

De valutahandel beoordeelt de risico's voor de euro nog altijd aanzienlijk hoger dan beleggers/speculanten in de aandelenmarkten.

Waar sinds het dieptepunt in juni de aandelenmarkten hogere koersniveaus opzoeken, blijft de recente opleving beperkt tot onder de bodem van begin juni.

Het is deze discrepantie die ervoor zorgt dat vanuit de optiek van de chartist zeer selectief en voorzichtig beleggings-keuzes gemaakt moeten worden liefst met gebruikmaking van stop loss grenzen. De US Dollar index vertoont nog geen ernstige technische schade. De opgaande lange termijn trend is intact.

Begin vorige week was de korte en lange termijn trend dalend, maar aan het einde van de week stijgend. De aandelenkoersen op Wall Street proberen de stijgende trend te hervatten. Na de drie uitgesproken woorden 'Whatever it takes' van ECB-president Draghi afgelopen donderdag zijn de euro en in het kielzog de edele metalen goud en zilver boven hun 20-daags koersgemiddelden gestegen. De Duitse bundfuture zakte juist onder het 20-daags gemiddelde. Hoewel de lange termijn trends hier nog steeds niet veranderd zijn ten opzichte van vorige week lijken beleggers nu meer vertrouwen te krijgen in een oplossing voor de problemen in de eurozone. Een draai uit de 'veilige havens' richting de meer risicovolle beleggingscategorieën (aandelen / commodities) is ingezet.Euro toont nog steeds zwak beeld Een voorzichtige houding wat de euro betreft blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers evenwel noodzakelijk, want de opleving van de euro is beperkt gebleven tot de bodem van begin juni. Terwijl de aandelenkoersen de weg omhoog vinden, lijkt de valutamarkt nog niet echt overtuigd bullish ten aanzien van de euro. De euro kreeg vorige week wat lucht, maar bleef ten opzichte van de bekende overige valuta in een dalende trend gevangen. De valutahandel beoordeelt de risico's voor de euro nog altijd aanzienlijk hoger dan beleggers/speculanten in de aandelenmarkten. Waar sinds het dieptepunt in juni de aandelenmarkten hogere koersniveaus opzoeken, blijft de recente opleving beperkt tot onder de bodem van begin juni. Het is deze discrepantie die ervoor zorgt dat vanuit de optiek van de chartist zeer selectief en voorzichtig beleggings-keuzes gemaakt moeten worden liefst met gebruikmaking van stop loss grenzen. De US Dollar index vertoont nog geen ernstige technische schade. De opgaande lange termijn trend is intact.