Volgens Ian Stannard, hoofd van Morgan Stanley's European FX Strategy, beschouwt elk herstel van de koers als een verkoopkans.

De tijd is rijp om uit de euro te stappen, aldus Stannard, want het landschap kan er in Europa in de komende maanden heel anders gaan uitzien.

Italië kan namelijk een ommekeer inluiden in die zin dat ook in andere landen het verzet tegen besparingen kan toenemen.

Daardoor kan de strategie uitgebouwd door de Europese Centrale Bank op losse schroeven komen te staan.

Er is weliswaar het OMT-programma, maar dat kan alleen op gang worden geschoten worden wanneer de betrokken landen akkoord gaan met de oplegde voorwaarden. De Italianen hebben duidelijk laten weten dat ze dat niet van plan zijn.

Volgens Ian Stannard, hoofd van Morgan Stanley's European FX Strategy, beschouwt elk herstel van de koers als een verkoopkans. De tijd is rijp om uit de euro te stappen, aldus Stannard, want het landschap kan er in Europa in de komende maanden heel anders gaan uitzien. Italië kan namelijk een ommekeer inluiden in die zin dat ook in andere landen het verzet tegen besparingen kan toenemen. Daardoor kan de strategie uitgebouwd door de Europese Centrale Bank op losse schroeven komen te staan. Er is weliswaar het OMT-programma, maar dat kan alleen op gang worden geschoten worden wanneer de betrokken landen akkoord gaan met de oplegde voorwaarden. De Italianen hebben duidelijk laten weten dat ze dat niet van plan zijn.