Steen Jacobsen, chief investment officer bij Saxo Bank, adviseert om in Rusland te beleggen wegens het potentieel dat het land te bieden op het vlak van energie. De wereld zal in de toekomst anders tegen kernenergie gaan aankijken.

Maar dat is niet de enige factor die richting Rusland wijst. De onrust in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika stuwen de olieprijs eveneens hoger. Inderdaad, Rusland is een olierijk land.

Volgens Jacobsen zal de vraag naar alternatieve energiebronnen, weg van kernenergie, in de toekomst alleen maar gaan toenemen. De vraag naar Russisch aardgas zal eveneens gaan toenemen en dat zal niet zonder gevolgen blijven voor de beurs van Moskou.

Steen Jacobsen, chief investment officer bij Saxo Bank, adviseert om in Rusland te beleggen wegens het potentieel dat het land te bieden op het vlak van energie. De wereld zal in de toekomst anders tegen kernenergie gaan aankijken. Maar dat is niet de enige factor die richting Rusland wijst. De onrust in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika stuwen de olieprijs eveneens hoger. Inderdaad, Rusland is een olierijk land. Volgens Jacobsen zal de vraag naar alternatieve energiebronnen, weg van kernenergie, in de toekomst alleen maar gaan toenemen. De vraag naar Russisch aardgas zal eveneens gaan toenemen en dat zal niet zonder gevolgen blijven voor de beurs van Moskou.