Portugal bevindt zich al enkele dagen eveneens in de gevarenzone, terwijl de rendementen op Italiaanse en Ierse overheidsobligaties het hoogste punt voor de afgelopen 10 maanden bereikte.

Wordt er niet ingegrepen, dan dreigt de crisis volledig uit de hand te lopen. Eric Fine, manager van het Van's Eck's G-175 Strategies emerging-market hedge fund, is van mening dat de Europese Unie met een systeemcrisis wordt geconfronteerd. Het gaat niet langer om Griekenland en Portugal, maar wel om de euro zelf.

EU president Herman Van Rompuy verklaarde vanmorgen dat de Europese regeringen op 10 mei de Griekse problemen gaan bepraten.

Van Rompuy verklaarde tevens dat de onderhandelingen rond een oplossing voor Griekenland vlot verlopen en dat van een herstructurering van de schulden geen sprake is.

Portugal bevindt zich al enkele dagen eveneens in de gevarenzone, terwijl de rendementen op Italiaanse en Ierse overheidsobligaties het hoogste punt voor de afgelopen 10 maanden bereikte. Wordt er niet ingegrepen, dan dreigt de crisis volledig uit de hand te lopen. Eric Fine, manager van het Van's Eck's G-175 Strategies emerging-market hedge fund, is van mening dat de Europese Unie met een systeemcrisis wordt geconfronteerd. Het gaat niet langer om Griekenland en Portugal, maar wel om de euro zelf. EU president Herman Van Rompuy verklaarde vanmorgen dat de Europese regeringen op 10 mei de Griekse problemen gaan bepraten. Van Rompuy verklaarde tevens dat de onderhandelingen rond een oplossing voor Griekenland vlot verlopen en dat van een herstructurering van de schulden geen sprake is.