Over de Chinese beurs is O'Neill echter veel meer te spreken, die bezit volgens hem het grootste potentieel van alle beurzen van de BRIC-landen. In de komende jaren zal de Chinese economie vooral kwalitatief groeien, waar tot dusver sprake was van een kwantitieve groei.

In de visie van O'Neill heeft de Chinese regering er alle belang bij dat de economische groei wat afzwakt, op die manier kunnen de noodzakelijke hervormingen worden doorgevoerd. China moet namelijk de switch maken van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie.

Zijn voorkeur gaat qua sectoren dan ook uit naar consumentenproducten en naar bedrijven uit de gezondheidssector. Aandelen van bedrijven uit de zware industrie en uit de grondstoffensector lijken dan ook hun beste periode achter de rug te hebben.

Over de Chinese beurs is O'Neill echter veel meer te spreken, die bezit volgens hem het grootste potentieel van alle beurzen van de BRIC-landen. In de komende jaren zal de Chinese economie vooral kwalitatief groeien, waar tot dusver sprake was van een kwantitieve groei. In de visie van O'Neill heeft de Chinese regering er alle belang bij dat de economische groei wat afzwakt, op die manier kunnen de noodzakelijke hervormingen worden doorgevoerd. China moet namelijk de switch maken van een exportgerichte naar een consumentengerichte economie. Zijn voorkeur gaat qua sectoren dan ook uit naar consumentenproducten en naar bedrijven uit de gezondheidssector. Aandelen van bedrijven uit de zware industrie en uit de grondstoffensector lijken dan ook hun beste periode achter de rug te hebben.