John Licata, chief commodity strategist bij Blue Phoenix, is echter een andere mening toegedaan. Hij gelooft namelijk dat de tijd is aangebroken om winst te nemen op het goud.

De reden daarvoor is heel eenvoudig: in de afgelopen maanden is de goudprijs veel te snel gestegen. Maar dat betekent nog niet dat we het goud definitief vaarwel moeten zeggen.

Met de eindejaarsfeesten voor de deur kan het echter geen kwaad om een deel van de winst van de tafel te halen. De meeste juwelieren hebben namelijk hun inkopen van goud al gedaan.

Licata houdt rekening met een correctie die de goudprijs 200 dollar per troy ounce goedkoper gaat maken. Het is namelijk opvallend dat de volatiliteit de afgelopen week fors is toegenomen. Voor de lange termijn blijft hij echter koper van goud.

Zijn voorkeur gaat momenteel uit naar uranium, met Strathmore Minerals als een ondergewaardeerde kanshebber.

John Licata, chief commodity strategist bij Blue Phoenix, is echter een andere mening toegedaan. Hij gelooft namelijk dat de tijd is aangebroken om winst te nemen op het goud. De reden daarvoor is heel eenvoudig: in de afgelopen maanden is de goudprijs veel te snel gestegen. Maar dat betekent nog niet dat we het goud definitief vaarwel moeten zeggen. Met de eindejaarsfeesten voor de deur kan het echter geen kwaad om een deel van de winst van de tafel te halen. De meeste juwelieren hebben namelijk hun inkopen van goud al gedaan. Licata houdt rekening met een correctie die de goudprijs 200 dollar per troy ounce goedkoper gaat maken. Het is namelijk opvallend dat de volatiliteit de afgelopen week fors is toegenomen. Voor de lange termijn blijft hij echter koper van goud. Zijn voorkeur gaat momenteel uit naar uranium, met Strathmore Minerals als een ondergewaardeerde kanshebber.