Voor een klein biotechbedrijf met een marktkapitalisatie van 66 miljoen EUR kan de cashpositie van Tigenix comfortabel worden genoemd. Op het einde van het jaar zullen de cashmiddelen, volgens CEO Gil Beyen, tussen de 25 à 26 miljoen EUR bedragen.

"De cashburn in het vierde kwartaal kwam ongeveer op hetzelfde niveau uit van het trimester daarvoor, namelijk 3,5 miljoen EUR." Met het huidige businessplan kan de groep met dat bedrag nog zeker twee jaar verder. "Als het echt moet, kunnen we die periode verlengen. We zijn voorzichtiger geworden zoals iedereen en letten op de kosten maar plannen geen grootse besparingsmaatregelen. We zouden het kunnen maar dat is voorlopig niet nodig. Vergeet ook niet dat we normaal gezien met ChondroCelect, een middel om kraakbeenletsel in de knie te herstellen, eind 2009 onze eerste productlancering gaan kennen. Die inkomsten gaan ons weliswaar niet toelaten om break even te draaien maar onze kaspositie gunstig beïnvloeden."

EMEA-goedkeuring

Voor Tigenix zou 2009 een degelijk jaar moeten worden. De Europese EMEA zal midden van het jaar zijn opinie geven over ChondroCelect moeten geven. Twee of drie maanden later zou dan de officiële goudkeuring moeten volgen. Normaal was dat voorzien voor eind 2008 maar omdat de EMEA veel voorzichtiger geworden is, zeker op het vlak van nieuwe toepassingen, heeft het toen extra informatie gevraagd. "Rond de bekendmaking van de EMEA-opniie gaan we ook een dossier indienen in de VS, een zogenaamde Biological License Application. Tegelijkertijd zullen we meer info geven over onze productiefaciliteit in Europa. Het waar en hoe koppelen we aan de goedkeuring."

Beyen merkt op dat de huidige crisis meer overnameopportuniteiten met zich meebrengt. "Verschillende bedrijven in onze niche die in een minder comfortabele positie zitten, richten zich naar ons om financiële bijstand. We hebben immers een sterke cashpositie. Het kan gaan over licenties nemen op complementaire producten, het afsluiten van partnerships of zelfs een volledige overname."

Voor een klein biotechbedrijf met een marktkapitalisatie van 66 miljoen EUR kan de cashpositie van Tigenix comfortabel worden genoemd. Op het einde van het jaar zullen de cashmiddelen, volgens CEO Gil Beyen, tussen de 25 à 26 miljoen EUR bedragen. "De cashburn in het vierde kwartaal kwam ongeveer op hetzelfde niveau uit van het trimester daarvoor, namelijk 3,5 miljoen EUR." Met het huidige businessplan kan de groep met dat bedrag nog zeker twee jaar verder. "Als het echt moet, kunnen we die periode verlengen. We zijn voorzichtiger geworden zoals iedereen en letten op de kosten maar plannen geen grootse besparingsmaatregelen. We zouden het kunnen maar dat is voorlopig niet nodig. Vergeet ook niet dat we normaal gezien met ChondroCelect, een middel om kraakbeenletsel in de knie te herstellen, eind 2009 onze eerste productlancering gaan kennen. Die inkomsten gaan ons weliswaar niet toelaten om break even te draaien maar onze kaspositie gunstig beïnvloeden."EMEA-goedkeuringVoor Tigenix zou 2009 een degelijk jaar moeten worden. De Europese EMEA zal midden van het jaar zijn opinie geven over ChondroCelect moeten geven. Twee of drie maanden later zou dan de officiële goudkeuring moeten volgen. Normaal was dat voorzien voor eind 2008 maar omdat de EMEA veel voorzichtiger geworden is, zeker op het vlak van nieuwe toepassingen, heeft het toen extra informatie gevraagd. "Rond de bekendmaking van de EMEA-opniie gaan we ook een dossier indienen in de VS, een zogenaamde Biological License Application. Tegelijkertijd zullen we meer info geven over onze productiefaciliteit in Europa. Het waar en hoe koppelen we aan de goedkeuring."Beyen merkt op dat de huidige crisis meer overnameopportuniteiten met zich meebrengt. "Verschillende bedrijven in onze niche die in een minder comfortabele positie zitten, richten zich naar ons om financiële bijstand. We hebben immers een sterke cashpositie. Het kan gaan over licenties nemen op complementaire producten, het afsluiten van partnerships of zelfs een volledige overname."