Deze overname past in de groeistrategie van TiGenix om een leidende rol op te nemen in de veelbelovende en snel groeiende sector van de regeneratieve geneeskunde.

Orthomimetics werd in 2005 opgericht als een spin-out van de Universiteit van Cambridge en het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Het biomaterialenplatform van het bedrijf is gebaseerd op een vooruitstrevende collageentechnologie die kan toegepast worden voor de productie van dragers voor het herstel van kraakbeen-, meniscus-, ligament- en peesletsels.

Deze overname past in de groeistrategie van TiGenix om een leidende rol op te nemen in de veelbelovende en snel groeiende sector van de regeneratieve geneeskunde. Orthomimetics werd in 2005 opgericht als een spin-out van de Universiteit van Cambridge en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het biomaterialenplatform van het bedrijf is gebaseerd op een vooruitstrevende collageentechnologie die kan toegepast worden voor de productie van dragers voor het herstel van kraakbeen-, meniscus-, ligament- en peesletsels.