De publicatie getiteld "Treatment of Symptomatic Cartilage Defects of the Knee: Characterized Chondrocyte Implantation Results in Better Clinical Outcome at 36 Months in a Randomized Trial Compared to Microfracture." door D. Saris, J. Vanlauwe et al. verscheen als e-publicatie in The American Journal of Sports Medicine, het officiële tijdschrift van The American Orthopaedic Society of Sports Medicine (AOSSM).

Het is een van de meest gerenommeerde tijdschriften in de orthopedie en sportgeneeskunde. De publicatie beschrijft de klinische resultaten na 36 maanden van een multi-centrische, prospectieve, gerandomizeerde en gecontroleerde klinische studie met ChondroCelect.

In deze studie werd de doeltreffendheid van ChondroCelect als eerstelijnsbehandeling voor symptomatische kraakbeenletsels in de knie beoordeeld en vergeleken met microfractuur, de huidige standaardbehandeling.

Gil Beyen, CEO van TiGenix, verklaart: "de publicatie van de data na 3 jaar in dit gerenommeerd orthopedisch tijdschrift vormt een belangrijke wetenschappelijke bevestiging van het klinisch voordeel van de ChondroCelect-behandeling, vergeleken met een behandeling met microfractuur. Eerder gepubliceerde resultaten toonden al een beter structureel herstel aan met ChondroCelect in vergelijking met microfractuur. Deze bevindingen zullen zeker bijdragen tot de positionering van ChondroCelect als de standaardbehandeling van kraakbeenletsels."

De publicatie getiteld "Treatment of Symptomatic Cartilage Defects of the Knee: Characterized Chondrocyte Implantation Results in Better Clinical Outcome at 36 Months in a Randomized Trial Compared to Microfracture." door D. Saris, J. Vanlauwe et al. verscheen als e-publicatie in The American Journal of Sports Medicine, het officiële tijdschrift van The American Orthopaedic Society of Sports Medicine (AOSSM). Het is een van de meest gerenommeerde tijdschriften in de orthopedie en sportgeneeskunde. De publicatie beschrijft de klinische resultaten na 36 maanden van een multi-centrische, prospectieve, gerandomizeerde en gecontroleerde klinische studie met ChondroCelect. In deze studie werd de doeltreffendheid van ChondroCelect als eerstelijnsbehandeling voor symptomatische kraakbeenletsels in de knie beoordeeld en vergeleken met microfractuur, de huidige standaardbehandeling. Gil Beyen, CEO van TiGenix, verklaart: "de publicatie van de data na 3 jaar in dit gerenommeerd orthopedisch tijdschrift vormt een belangrijke wetenschappelijke bevestiging van het klinisch voordeel van de ChondroCelect-behandeling, vergeleken met een behandeling met microfractuur. Eerder gepubliceerde resultaten toonden al een beter structureel herstel aan met ChondroCelect in vergelijking met microfractuur. Deze bevindingen zullen zeker bijdragen tot de positionering van ChondroCelect als de standaardbehandeling van kraakbeenletsels."