Meniscusletsels zijn vaak voorkomende letsels in de orthopedie. De standaard behandeling omvat doorgaans een arthroscopische ingreep waarbij de meniscus geheel of gedeeltelijk wordt weggenomen.


Het is aangetoond dat deze chirurgische procedure op lange termijn leidt tot de degeneratie van het gewricht en de ontwikkeling van osteoartrose.

Een gelijkaardig effect wordt waargenomen bij verkeerd of onbehandelde kraakbeenletsels.

TiGenix's voornaamste objectief is de ontwikkeling van regeneratieve medicinale producten voor het functioneel herstel van beschadigde gewrichten en uiteindelijk de preventie van osteoartrose.

ChondroCelect, gericht op de behandeling van kraakbeenletsels, is een eerste stap in die richting. De ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor meniscusletsels is een volgende stap in de behandeling van beschadigde kniegewrichten en de preventie
van osteoartrose.

Meniscusletsels zijn vaak voorkomende letsels in de orthopedie. De standaard behandeling omvat doorgaans een arthroscopische ingreep waarbij de meniscus geheel of gedeeltelijk wordt weggenomen. Het is aangetoond dat deze chirurgische procedure op lange termijn leidt tot de degeneratie van het gewricht en de ontwikkeling van osteoartrose. Een gelijkaardig effect wordt waargenomen bij verkeerd of onbehandelde kraakbeenletsels.TiGenix's voornaamste objectief is de ontwikkeling van regeneratieve medicinale producten voor het functioneel herstel van beschadigde gewrichten en uiteindelijk de preventie van osteoartrose. ChondroCelect, gericht op de behandeling van kraakbeenletsels, is een eerste stap in die richting. De ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor meniscusletsels is een volgende stap in de behandeling van beschadigde kniegewrichten en de preventie van osteoartrose.