De Europese Commissie gaf TiGenix hiermee formeel de toelating om ChondroCelect te commercialiseren in de 27 landen van de Europese Unie alsook in IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

De officiële marktautorisatie betekent de formele start van de commerciële lancering van ChondroCelect in een eerste reeks doelmarkten. In Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België zijn commerciële teams klaar om een efficiënte roll-out van ChondroCelect te ondersteunen.

Deze teams hebben ook het merendeel van de orthopedische referentiecentra al opgeleid. TiGenix is nu gestart met de onderhandelingen over prijszetting en terugbetaling met lokale verzekeraars en terugbetalingsinstanties van de verschillende landen.

TiGenix heeft een datapakket samengesteld voor overleg met het US FDA. Een pre-BLA meeting met het FDA wordt nog voor het einde van dit jaar verwacht.

In het derde kwartaal bedroegen de gebruikte netto geldmiddelen EUR 3,3 miljoen. Op 30 september 2009 bedroegen de netto geldmiddelen en kasequivalenten van TiGenix 21,9 miljoen.

Dti zijn de vooruitzichten voor het resterende deel van het boekjaar:

• Lancering van ChondroCelect in geselecteerde Europese markten

• Pre-BLA meeting en indiening van de BLA voor ChondroCelect in de VS

• Klinische validatie van het ChondroCelect 3D product

• Start van de klinische ontwikkeling van MeniscoCelect

• Active partnering

De Europese Commissie gaf TiGenix hiermee formeel de toelating om ChondroCelect te commercialiseren in de 27 landen van de Europese Unie alsook in IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. De officiële marktautorisatie betekent de formele start van de commerciële lancering van ChondroCelect in een eerste reeks doelmarkten. In Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België zijn commerciële teams klaar om een efficiënte roll-out van ChondroCelect te ondersteunen. Deze teams hebben ook het merendeel van de orthopedische referentiecentra al opgeleid. TiGenix is nu gestart met de onderhandelingen over prijszetting en terugbetaling met lokale verzekeraars en terugbetalingsinstanties van de verschillende landen. TiGenix heeft een datapakket samengesteld voor overleg met het US FDA. Een pre-BLA meeting met het FDA wordt nog voor het einde van dit jaar verwacht. In het derde kwartaal bedroegen de gebruikte netto geldmiddelen EUR 3,3 miljoen. Op 30 september 2009 bedroegen de netto geldmiddelen en kasequivalenten van TiGenix 21,9 miljoen. Dti zijn de vooruitzichten voor het resterende deel van het boekjaar: • Lancering van ChondroCelect in geselecteerde Europese markten • Pre-BLA meeting en indiening van de BLA voor ChondroCelect in de VS • Klinische validatie van het ChondroCelect 3D product • Start van de klinische ontwikkeling van MeniscoCelect • Active partnering