Er is echter een nieuwe dreiging opgedoken en die dreiging gaat meer bepaald uit van de arbeidsmarkt. Shen Minggao en Ding Shuang van Citigroup waarschuwen dat 10 miljoenen jobs verloren kunnen gaan wanneer de Chinese overhead te lang aarzelt om de economie opnieuw te stimuleren.

100 miljoen jobs in exportsector alleen in gevaar

100 miljoen jobs zijn in de exportsector alleen al in gevaar wanneer de vraag vanuit Europa en de Verenigde Staten blijft vertragen. Volgens Shen en Ding moeten er bijkomende stimuleringsmaatregelen komen om deze jobs te redden en wel liefst zo snel mogelijk.

De regering heeft tot dusver gekozen voor een geleidelijke aanpak, onder andere door het selectief stimuleren van bepaalde industrietakken. Gevolg is echter dat de werkloosheid is opgelopen, waarbij vooral de verwerkende industrie hard werd getroffen.

Er is echter een nieuwe dreiging opgedoken en die dreiging gaat meer bepaald uit van de arbeidsmarkt. Shen Minggao en Ding Shuang van Citigroup waarschuwen dat 10 miljoenen jobs verloren kunnen gaan wanneer de Chinese overhead te lang aarzelt om de economie opnieuw te stimuleren. 100 miljoen jobs in exportsector alleen in gevaar100 miljoen jobs zijn in de exportsector alleen al in gevaar wanneer de vraag vanuit Europa en de Verenigde Staten blijft vertragen. Volgens Shen en Ding moeten er bijkomende stimuleringsmaatregelen komen om deze jobs te redden en wel liefst zo snel mogelijk. De regering heeft tot dusver gekozen voor een geleidelijke aanpak, onder andere door het selectief stimuleren van bepaalde industrietakken. Gevolg is echter dat de werkloosheid is opgelopen, waarbij vooral de verwerkende industrie hard werd getroffen.